Glæd dig til 8. april 2011

Den 8. april 2011 udgives bogen FoodFight.eu af Christel Schaldemose og Benny Engelbrecht.

Du kan allerede nu forhåndsreservere bogen ved at sende en email til post@benny-engelbrecht.dk

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the linket.

2 Svar til Glæd dig til 8. april 2011

  1. Ved indkøbsbeslutningen i supermarkedet er der flere og flere parametre, den bevidste forbruger i et splitsekund skal veje op mod hinanden: kvalitet, forventet smag, pris, øko eller ikke, ernæringsprofil, sundhedspåstande, allergener, fair trade, CO2-hensyn, dyrevelfærd, E-numre, som ikke er for småbørn eller halal- og kosher-spisende osv. Er tiden ikke løbet fra forsøgene på at pakke den overvældende mængde information ned på en alt for lille etikette og regne med, at forbrugerne kan opfatte alt og fx huske, hvad de mange mærkningsordninger står for og foretage en rimelig afvejning? Kan den forbruger, som ikke har en omfattende baggrundsviden, overhovedet træffe et rimeligt valg?

  2. benny says:

    @ Henrik: Du har ganske ret og netop et af de emner vi har beskæftiget os med i bogen. Vi har påpeget denne udfordring med baggrund i en række eksperters udsagn og konklusionen er at den nuværende oplysning har en meget lille effekt – og de der endelig benytter sig af den er de meget bevidste forbrugere.
    Vores løsning er i højere grad helhedsbetragninger hvor vi er parate til negativmærkning af usunde fødevarer. Desuden peger vi på at fremtiden kan blive teknologiske guidede valg, hvor du som forbruger vælger hvilke principper du ænsker at købe efter og derefter guides.
    Det kunne eksempelvis handle om at man foretrække økologi, vil have kød der er produceret med hensyn til god dyrevelfærd og emballager der ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer. Alt dette lægger man i en teknologisk platform der frasorterer de valg der ikke passer ind i den enkeltes profil. Du er selv inde på en række af de øvrige elementer man kan tage hensyn til – og bundlinjen er jo ganske enkelt, at ingen kan overskue de mange valgmuligheder. Det siger ikke blot jeg og Christel, det siger også en række forskere med udgangspunkt i deres validere data.