Om forfatterne

Christel Schaldemose, født 1967, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne siden 2006. Hun sidder blandt andet i parlamentets udvalg for forbrugerbeskyttelse.

En af Christels mærkesager er at sikre forbrugerne rene og sunde fødevarer, uden for mange tilsætningsstoffer og pesticider.

Den seneste tid har hun arbejdet for at få indført en fødevaremærkning, der kan hjælpe forbrugerne til at tage sunde valg, og den kamp er ikke slut endnu.

Christel har desuden fokus på sundhed, og hun er næstformand i Parlamentets arbejdsgruppe om diabetes. En sygdom, der langt hen ad vejen kan forebygges gennem sunde spisevaner.

Christel er ikke så glad for at kokkerere, men hun har heldigvis en mand, der kan lave sund og lækker mad.

Læs mere om Christel Schaldemose på www.christels.dk

Benny Engelbrecht, født 1970, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne siden 2007.

Benny har som partiets forbrugerordfører blandt andet været med til at forhandle det seneste fødevareforlig på plads.

Benny har også arbejdet for at forbyde det såkaldte kødklister.

Benny arbejder desuden for at fjerne hormonforstyrrende stoffer fra danskernes hverdag, og han har i den forbindelse fået gennemført et delvist nationalt forbud mod stoffet Bisphenol A, der blandt andet findes i megen fødevareemballage.

Benny har inden sin politiske karriere blandt andet arbejdet som marketingschef. Benny har lavet mad siden han var seks år, især fordi hans mor var en elendig kok.

Læs mere om Benny Engelbrecht på www.benny-engelbrecht.dk

Lukket for kommentarer.